7 juni 2022:  
De Patiëntenfederatie verwelkomt twee nieuwe leden

Twee nieuwe leden; waar staan ze voor?

De Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) is er voor iedereen die met deze huidziekte te maken heeft: kinderen, ouders en volwassenen: je staat er niet alleen voor.

De VMCE kent drie typen van activiteiten die erop gericht zijn beter te kunnen leven met eczeem:
Geven van voorlichting en informatie
Organiseren van lotgenotencontact
Behartigen van belangen van eczeempatiënten
>> Bekijk hier hun site

Cerebrale parese bestaat uit de woorden ‘cerebraal’ en ‘parese’. ‘Cerebraal’ betekent ‘hersen-’ en parese betekent ‘krachtsverlies, gedeeltelijke, onvolledige verlamming. We noemen de aandoening ook wel eens bij de Engelse naam cerebral palsy. Of de parese wordt specifiek bij de naam genoemd van het gebied waar de bewegingsproblemen zich uiten:

Aan één kant van het lichaam: hemiparese (letterlijk ‘halfzijdig krachtsverlies’).
Aan twee kanten van het lichaam (met name aan de benen): diplegie of paraplegie.
In beide armen als in beide benen, dan noemen we dit tetraplegie.

Elke dag wordt ergens in Nederland een baby geboren met cerebrale parese (CP). Deze website is van én voor de tienduizenden mensen met CP in Nederland. Net als ieder ander willen zij het maximale uit hun leven halen.

CP Nederland is de vereniging van mensen met CP. Zij weten wat het is om te leven met CP of een kind met CP groot te brengen. CP Nederland is ook van en voor ouders, broers en zussen, opa’s en oma’s, vrienden en partners. ‘Ervaringskennis’ is de basis. Hun website is dé plek waar mensen met CP en ouders van een kind met CP die ervaringskennis kunnen vinden en delen. CP Nederland gebruikt de ervaringskennis om mensen met CP te ondersteunen. En om op te komen voor de belangen van mensen met CP in de politiek, bij zorgverleners en verzekeraars.

>> Bekijk hier hun site