12 november 2021:  
Patiëntenfederatie publiceert wachttijden op ZorgkaartNederland

Wachttijden vergelijken kan nu overzichtelijk op één plek

Patiënten mogen in Nederland zelf kiezen in welk ziekenhuis ze geholpen worden. De wachttijd is één van de zorgelementen waar patiënten hun keuze op kunnen baseren. Met een duidelijk wachttijdenoverzicht kunnen patiënten makkelijker hun weg vinden naar voor hun de best passende ziekenhuiszorg.
De Patiëntenfederatie vermeldt op haar zorgkeuzewebsite ZorgkaartNederland.nl allerlei keuze-informatie voor iedereen die zorg nodig heeft. De websitebezoeker vindt er onder andere een miljoen ervaringen van andere patiënten, specialismen van artsen en informatie over bereikbaarheid van de ziekenhuizen. Het aantal dagen dat een patiënt moet wachten voordat een onderzoek, behandeling of andere afspraak plaatsvindt, wordt nu toegevoegd.

Directeur-bestuurder van de Patiëntenfederatie Dianda Veldman is blij met deze verbetering en hoe die tot stand kwam: “Ik ben opgetogen over deze samenwerking met de NZa, niet alleen omdat de wachttijden voor patiënten goed vindbaar zijn maar ook makkelijker te vergelijken.”

> bekijk hier de pagina op ZorgkaartNederland voor de wachttijden