2017:  
Twee nieuwe leden; HVN en WSN

Twee nieuwe leden; HVN en WSN

De HVN stelt zich tot doel om de diagnostiek met betrekking tot hemochromatose te verbeteren, zodat hemochromatose in een zo vroeg mogelijk stadium ontdekt wordt en de gevolgen voor de patiënt minimaal blijven. Hemochromatose is één van de meest voorkomende erfelijke ziektes. Bij een patiënt met hemochromatose neemt het lichaam te veel ijzer uit het voedsel op. Dit ijzer stapelt zich op in het lichaam. De Nederlandstalige benaming van deze ziekte is “ijzerstapeling”. Het lichaam kan het te veel aan ijzer niet zelf afvoeren.

De Whiplash Stichting Nederland (WSN) zet zich in voor de (h)erkenning van het whiplashsyndroom en het versterken van de positie van whiplashpatiënten. 
Per jaar lopen tussen de 15.000 en 20.000 mensen jaarlijks whiplashletsel op. De oorzaak van deze plotselinge overrekking van de nek is vaak een verkeersongeval. Maar een whiplash kan ook opgelopen worden op het sportveld of door een bedrijfsongeval. Zelfs een op het eerste gezicht onschuldig ongeluk thuis kan een whiplash veroorzaken.

> Bekijk hier de sitepagina met alle leden van de Patiëntenfederatie.